Taiteilijatapaaminen  Essi Korvan kanssa Willa Korvassa Sammalvaarassa

Sunnuntai 30.6

Kello: 17.00. Ilmainen linja-auto kuljetus kello 16.30
Paikka: Willa Korva, Sammalvaara

Essi Korva on kuvanveistäjä, jonka veistokset perustuvat hänen kokemuksiinsa maailmasta. Korva pyrkii vangitsemaan teoksiinsa aitoa tunnetta. Tunteiden muotokuvina toimivien veistoksien aiheina ovat muun muassa pelot ja yksinäisyys, joiden käsittelemiseen Lapin karun kaunis ympäristö tarjoaa loistavat puitteet. Korva on osallistunut monien näyttelyiden lisäksi myös veisto- ja taidetapahtumiin niin Suomessa, kuin kansainvälisesti.

Essi Korva (s.1985) valmistui Lahden Ammattikorkeakoulusta Taideinstituutista vuonna 2010. Hän työskentelee useilla eri materiaaleilla käyttäen muun muassa puuta, sementtiä, kipsiä, hiuksia, savea tai mitä tahansa materiaaleja teoksissaan. Loppujenlopuksi materiaali itsessään ei ole olennaista hänen töissään, vaan tunteet, jotka hän yrittää vangita teoksiinsa. Hänen veistoksensa ovat tunteiden muotokuvia

Willa Korva

Taiteilijaresidenssi  Willa Korva sijaitsee Sammalvaarassa Kolarissa, Länsi-Lapissa. Talo on rakennettu aikoinaan kyläkouluksi vuonna 1957. Vuosien aikana se on palvellut ala-asteena, kotina ja majoituspalveluna. Nyt talo on kuvanveistäjä Essi Korvan työhuone, koti ja taiteilijaresidenssi.

Talossa on paljon entisiä luokkatiloja ja opettajien vanhat asunnot, jotka toimivat nyt majoitustiloina. Asunnot ovat kalustetut ja niissä on täysin varustetut keittiöt ja vessat. Suihku ja saunatilat ovat yhteiset ja sijaitsevat kellarikerroksessa.

Talossa asuu myös Essin koira ja 3 kissaa.

Tapahtumaan järjestetään linja-autokuljetus klo 16.30 Jokijalka 65:n edestä.

Lisätietoa Essi Korvasta löydät hänen omilta verkkosivuiltaan.